Handla säkert på nätet med kreditkort

Jag som ägnar mig åt olika projekt som träning och musik handlar  mycket på nätet och med dagens BankID är det ett av de bästa sätten för säker internethandel. Om du är ansluten till internetbanken privat, har bankens säkerhetsdosa och ett betalkort utgivet av en svensk bank, då kan du skaffa BankID helt gratis! Innan man väljer kreditkort kan det löna sig att göra en kreditkortsjämförelse för att hitta bästa kreditkortet. Alla kort har nämligen olika fördelar så vilket som är bäst beror på hur man har tänkt använda det.

kreditkortjämförelse

Skaffa ett säkert kreditkort

För att skaffa kreditkortet måste du logga in i internetbanken med din säkerhetsdosa. Sedan under ”Startsida” i menyn ska du välja ”Beställ tjänster”. Välj rubriken ”Kort” och klicka på ”Anslut konto till kreditkort”. Läs villkoren och markera att du läst och accepterat dem och klicka på ”Fortsätt”. Du får nu en bekräftelse på att dina kort är anslutna till e-kort

Du kan sedan ladda ner programvaran vilket inte är obligatoriskt, eftersom du alltid kan använda länken för säker betalning och använda kreditkortet direkt på webben.

Har du inte sedan tidigare en personlig kod för internetbanken skaffar du även denna under ”Beställ tjänster”.

Så här fungerar kreditkort på nätet

På hemsidan får du ett litet fönster där du ska först logga in med ditt personnummer och din kod. Sedan kan du skapa ditt första e-kort. Detta gör du med att klicka på länken ”Skapa ett e-nummer”, sedan anger du önskad köpgräns samt giltighetstid (max 24 månader) och slutligen klickar du på knappen Skapa e-nummer. Bilden du får liknar denna:

När du betalar med e-kort på internet visar du aldrig ditt vanliga kortnummer. Du skriver istället det e-nummer som du har skapat. e-nummer fungerar endast hos ett försäljningsställe. Det betyder att ditt e-kort inte kan användas hos någon annan än den handlare du godkänt.

Som sagt, så har ett e-nummer en kort giltighetstid, vanligtvis en månad. Vill du skapa ett e-nummer för flergångsköp, tex. prenumeration, bestämmer du själv en giltighetstid på mellan en och max 24 månader.

Många kreditkort finns också som app!

Om du har en Apple iPhone eller en iPad kan ladda ner appen i App Store. Appen finns bara under iPhone-appar i App Store men fungerar lika bra på iPad.

Om du har en Samsung eller annan Android-mobiltelefon kan ladda ner appen på Google Play.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *